Happy World Oceans Day

Posted by gerg On 11:05 PM 0 comments
Really??? is it really exist? hahaha damn its true! anyway its not official, please refer to this link from wikipedia for more info bout the World Ocean Day.

For quick info World Ocean Day celebrate on 8 June every year and for this year theme is "Our Oceans: Greening Our Future".

I dun have so much to celebrate anyway and even dunno any reason to celebrate on this date but i dun oppose to this ideas also. For me whatever work relating to save our ocean or whatever should be done regularly not just any on certain date or occasion.

Anyway Happy World Oceans Day to everyone. ;) 

May 2011

Posted by gerg On 11:39 PM 0 comments


Replace video that i uploaded directly to blogger cause its really @!@#

Slow motion aka merangkak post

Posted by gerg On 10:56 AM 0 comments
Makin lama makin slow posting kat blog nih ... nak kata masa tak cukup .. dah cukup tuhan bagi 24 jam satu hari, ini bermakna kelemahan diri sendiri menguruskan masa =D. Walau cam mana pon, memang tak ada apa nak di post kan kat sini. Balik balik cerita benda sama bosan plak.

Hari yang di tunggu makin dekat, makin berdebar jantung menanti. Ikan pon cam biasa semua pon ok jek, ikan Copperband dah masuk 6 bulan idop .. so ok lah dia buat kije. So far just makan brine shrimp lelain tamau .. ampess nya ikan. Doctor fish baru nak masuk 5 bulan, happy sesangat ... sebab bukan senang dia nak idop lam aquarium nih ...

Lelain kes tak der, cuma re-position leather coral, sebab makin membesar dan dah masuk ruang plate coral, tu pon gila malas nak cabut dia dr batu tu. Buat masa sekarang nih coral tu cam hot dog goreng jual kat pasar malam kena cucuk ngan lidi ... hehehe.. kalau tak buat cam tu .. nampak nya melayang lah dia entah kemana. Harap dia cepat cepat lah melekatkan diri kat tempat baru.

Forum Malaysia Marine Club pon dah tak berapa nak gi browse, bz laa .. kije pon banyak. Aagak nya cam macam benda menarik ada.
It is basically an escape. Also as a soothing element to relax in stressful environments. Some believe that seeing fish swim about helps us to forget our worries and ease our minds.